top of page

Sat, 15 Jun

|

Ildstedet bak Pusserstallen

Ofringsseremoni

Curawaka holder ofringsseremoni for Moder Jord.

Ofringsseremoni
Ofringsseremoni

Time & Location

15 Jun 2024, 12:00 – 13:00

Ildstedet bak Pusserstallen, Eidsfoss, Norge

About the event

Moder Jord gir oss alt hva vi trenger for å leve. Hun gir oss liv, kropp, familie, pust, vann, luft, mat, veiledning, helbredelse, og så uendelig mye mer. Som barn av livet blir vi hele tiden tatt vare på.

Et av naturens mest fundamentale lover er gjensidighet: å ta og gi i balanse. Vi er vevd inn i livet i henhold til gjensidighetens prinsipp, akkurat som alle andre skapninger er. Det er denne fine balansen som opprettholder velvære i hele livets gang.

Når noen tar mer enn de gir, sklir de ut av balanse. Når en hel menneskehet tar så veldig mye mer enn det de gir tilbake, blir hele verden ubalansert. Det er på høy tid at vi mennesker husker på de urgamle lovene og irettesetter den ubalansen som er skapt av vår rase. Ved å gjøre ofringsseremonier, hvor vi simpelthen gir gaver til naturen, er vi med og gjenoppretter den hellige balansen i naturen. Vi viser takknemmelighet og ærbødighet for Moder Jord og skaperverket.

En ofringsseremoni er et lite enkelt rituale for å gi tilbake til elementene. Vi tar med gaver og gir tilbake til jord, ild, luft og vann. Vi deler litt enkel kunnskap om hva som er fint å gi til hvilket element.

Vi oppfordrer alle til å ta med seg en liten offergave. En offergave kan være hva som helst som du er glad i: en krystall, mat, sjokolade, tobakk, kaffebønner, frø, blomster, frukt, essensiell olje, kjøtt, osv. Det er et poeng at det er noe du selv setter pris på. Vi gir offergavene til Jorda og elementene og ofrer også sanger og bønner.

Veiledet av Alberto Arroyo (Azteker/Mexica indianer fra Mexico), Anna Bariyani (Nordisk) og Tavo Vazquez (Argentinsk, med nær tilknytning fra Quechua og Q´eros kulturene i Andes-fjellene i Sør-Amerika) fra Curawaka.

Share this event

bottom of page