top of page

Sat, 15 Jun

|

Ildstedet bak Pusserstallen

Plantemeditasjon

Noaiden kunne reise mellom ulike former av bevissthet, med hjelpemidler eller ved bruk av egne evner. Her skal vi fokusere på ett hjelpemiddel: planter.

Plantemeditasjon
Plantemeditasjon

Time & Location

15 Jun 2024, 10:00 – 11:00

Ildstedet bak Pusserstallen, Eidsfoss, Norge

About the event

Selv om vi ikke er noaider, kan vi som 'helt vanlige' mennesker bruke de intuitive evnene våre til å oppleve milde former av endret bevissthet ved hjelp av helt vanlige, dagligdagse og lovlige planter.

En plantemeditasjon handler om å bruke sansene for å begynne å bli kjent med en enkelt plante. Vi skal drikke uttrekk av en plante fra samisk tradisjon, og du får ikke vite navnet på planten på forhånd. Vi skal lære direkte fra planten, for hva kan lukt og smak, og bevissthet om hvor planten ’treffer’ i kroppen lære oss om hvilke kvaliteter den har som medisinplante? Dine egne erfaringer og inntrykk gjør at du får ditt eget forhold til denne planten, og vil kjenne den på en dypere måte.

Ta med din egen kopp, og notatbok, noe å skrive med og et åpent sinn.

Velkommen!

Mai Løvaas har tilbragt vinteren på Hawaii, hvor hun har lært om bruk av tropiske planter i hawaiiansk tradisjon. Hun ser seg selv som en nomade som reiser for å lære om tradisjonell og historisk bruk av planter og sopp. Hun er ferdig med en master i global helse, hvor hun studerte kvinnelige sopplukkere i Zambia og hvilke matsopp og medisinsopp de bruker. Om somrene er hun i skogen og i fjellet i Norge for å dypdykke ned i den nordiske plante- og soppverdenen. Hun har bodd 18 år i California, og studert urtemedisin ved Berkeley Herbal Center samt hos flere dyktige lærere fra ulike tradisjoner.

Share this event

bottom of page